De Italiaanse keuken.

Italiaans eten is heel lekker en ook erg populair in andere landen. In Italiaanse gerechten, zit meestal kaas of pasta, met wat lekkere drinken erbij. Pasta kan men in verschillende soorten krijgen, in penne, spaghetti, linguini, fusisli of lasagne. Pasta is in Italië een heel populair gerecht. 

 

In het noorden van Italië houden mensen van gerechten die vis, aardappelen, worstjes, rijst en varkensvlees hebben. Dit is in heel Italië wat minder populair maar in het noorden wel.

In de zuidelijke keuken wordt er veel tomaat, kappertjes, olijven, knoflook, aubergine en ricotta gegeten.  Dit soort gerechten zijn ook heel lekker. Dit zou je echt een keer moeten proberen in Italië.

De keuken in het middelste deel van Italië bevat allerlei soorten vlees, tomaat, kaas en vis. Meestal bestaat ene maaltijd uit twee gangen met ene bijgerecht en natuurlijk koffie na.

 

Ook eten Italiëanen geweldige dunne en krokante pizza’s, smaakvolle drankjes, creatieve pastagerechten, echt Italiaans ijs, en zoveel meer. De Italiaanse keuken is enorm verschillend van de Nederlandse keuken. Dus probeer tijdens een vakantie in Italië liefst zoveel mogelijk gerechten uit. Elke streek kent zijn eigen specialiteiten, dus laat je verrassen door de overheerlijke gerechten.

De Italianen eten vaak wat later dan dat wij gewend zijn en nemen er ook echt de tijd voor. Pas je aan en geniet van al het heerlijks uit Italië, het zal het zeker waard zijn!